El cel és blau. Les fulles dels arbres són verdes, no les pintis de vermell! –Fes-ho com jo et dicSempre s’ha fet així, i és així com s’ha de fer. En quin color t’han dit que escriguis els exercicis? Això no ho facis, no li agradarà a ningú. –Digue’m què posa al llibre, no les coses que tu em vols explicar. I podríem seguir i seguir amb moltes frases com aquestes que, repetides una i una altra vegada, es converteixen en certeses en la ment dels més petits i fa que es vagi esvaint el seu pensament creatiu. Rompre amb inèrcies, provocar sensacions i accions noves, no és una tasca fàcil, sobretot, quan ho volem fer dins de l’àmbit de la família i sense trencar amb la quotidianitat dels dies. Llavors com ho fem? No t’angoixis!!!! Respira i cerca petits moments per jugar, per riure, per inventar sense normes i restriccions. No es tracta de ser creatiu tot el dia!!!! 

Què et recomanam?

1. Jugar a inventar històries és molt divertit. Pots utilitzar diferents recursos com el joc Story Cubes, o Comix… o simplement inventar històries sobre la família que dina devora la nostra taula alrestaurant, o sobre els dos ocells que mengen pa al parc…. qualsevol moment i qualsevol recurs és bo.

2. Fes llistes de coses positives. Ara que acaben les vacances d’estiu, podem fer llistes de totes les coses divertides que podem fer durant la tardor.

3. Menja coses noves. Podeu experimentar en família a l’hora de fer el sopar, tematitzar el sopar per països, per menjars de colors, etc.

4. Obriu les orelles a nous tipus de música. Podeu aprofitar els viatges en cotxes per posar CD’s de diferents tipus de música, si els infants tenen un MP3, els podeu enregistrar no només les cançons que els agraden, sinó també oferir-los altres sons.

5….. hi ha moltes altres possibilitats que tu pots afegir en aquesta llista.