Què és la tècnica SCAMPER?

La tècnica SCAMPER és un mètode de generació d’idees creada per Bob Eberlee. A partir d’aquest mètode podem produir idees a partir d’una ja existent.

El seu nom és l’acrònim de les paraules en anglès substituir, combinar, adaptar, modificar, proposar altres usos, eliminar i reordenar o canviar de forma.

La seva aplicació és molt senzilla, a partir d’una idea ja existent (u projecte que gestionem, una activitat que hàgem de repetir, etc.) anem fent-nos preguntes relacionades amb les paraules de la llista SCAMPER per ordre.

Per exemple:

I si substituïm l’activitat del castell inflable per una altra?

I si combinem les preguntes dels dos jocs?

I així successivament.

En definitiva les paraules SCAMPER ens ajuden a fer modificacions a les propostes inicials i que ben orientades ens poden ajudar a millorar els nostres objectius.

És una tècnica molt adequada per a grups novells donat que la seva aplicació és senzilla, no es necessita gaire experiència per a la seva utilització i direcció, i ens permet, amb certa facilitat, botar d’una idea a una altra. Amb SCAMPER ens sorgiran bones idees, encara que no serà fàcil que siguin gaire «revolucionaries».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *